Motonet logo
Työkalukiertue liikkeellä!
Työkalukiertue liikkeellä!
Kaikki artikkelit

Kamadolla grillaaminen: Korealainen possunkylki

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 28.3.2023.

(Päivitetty 11.2.2025)

Tällä videolla perehdytään keraamisella grillillä grillaamisen saloihin, ja Meri-Tuuli valmistaa maukasta possunkylkeä korealaisella karamellichilikastikkeella. Kyljen kaverina tarjoillaan tietenkin perunasalaattia – mitäs muutakaan!

Munamaisesta muodostaan tunnettu keraaminen grilli ns. kamado on harvinaisen monipuolinen grilli. Tavallisen grillaamisen lisäksi sillä voi savustaa, hauduttaa ja paistaa vaikka erinomaista pizzaa.

Tuotteet:

Possunkyljen valmistusaika on noin 40 min jonka päälle jäähdytys ja maustuminen kylmässä.

Perunasalaatti

Ainekset:

  • 1 kg kiinteitä perunoita

  • 1 rkl suolaa (keitinveteen)

Kastike:

  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

  • 2 rkl Dijon-sinappia

  • 200 g ranskankermaa

  • 1 dl majoneesia

  • ½ tl valkopippuria

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna

  • 1–3 lisämakua oman maun mukaan (katso ehdotukset alta)

Valmistus:

  1. Valmistele perunat: Jos käytät uusia perunoita, pese ne huolellisesti ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Isommat perunat voit kuoria ja paloitella viipaleiksi tai kuutioiksi.

  2. Keitä perunat: Kuumenna kattilallinen vettä ja lisää suola (1 rkl merisuolaa / 1 litra vettä). Keitä perunapaloja 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.

  3. Tee kastike: Sekoita suuressa kulhossa etikka, Dijon-sinappi, ranskankerma ja majoneesi. Mausta valkopippurilla, sokerilla ja suolalla. Lisää hienonnettu kevätsipuli.

  4. Jäähdytä perunat: Valuta keitetyt perunat ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Anna hetki jäähtyä.

  5. Yhdistä salaatti: Kaada perunat kastikkeen päälle ja sekoita varovasti, jotta perunat pysyvät ehjinä. Käytä nuolijaa tai isoa lusikkaa ja nostele seosta pohjalta asti.

  6. Anna maustua: Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, jotta maut ehtivät imeytyä.

  7. Viimeistely: Ota perunasalaatti jääkaapista, sekoita hellästi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai etikkaa. Lisää haluamasi lisäherkut juuri ennen tarjoilua.

Täydelliset lisäherkut perunasalaattiin:

Voit valita 1–3 makuparia alla olevista vaihtoehdoista:

  • Hillosipuli

  • Cocktailsuolakurkku tai kapris

  • Silli tai savukala

  • Tuoreet yrtit, esim. tilli, korianteri, ruohosipuli, persilja, timjami

  • Pikkelöidyt sienet tai artisokansydämet

  • Paistettu ja rouhittu pekoni

  • Oliivit tai aurinkokuivatut tomaatit

  • Hapokas omena kuutioituna

Tarjoile kylmänä ja nauti!

Lisää herkullisia reseptejä ja hyviä vinkkejä grillaukseen löydät Roastmaster-grillikirjasta.