Kamadolla grillaaminen: Korealainen possunkylki
Kirjoittaja:
Motonet-tiimi
Julkaistu: 28.3.2023.
(Päivitetty 11.2.2025)
Tällä videolla perehdytään keraamisella grillillä grillaamisen saloihin, ja Meri-Tuuli valmistaa maukasta possunkylkeä korealaisella karamellichilikastikkeella. Kyljen kaverina tarjoillaan tietenkin perunasalaattia – mitäs muutakaan!
Munamaisesta muodostaan tunnettu keraaminen grilli ns. kamado on harvinaisen monipuolinen grilli. Tavallisen grillaamisen lisäksi sillä voi savustaa, hauduttaa ja paistaa vaikka erinomaista pizzaa.
Tuotteet:
Possunkyljen valmistusaika on noin 40 min jonka päälle jäähdytys ja maustuminen kylmässä.
Perunasalaatti
Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita
1 rkl suolaa (keitinveteen)
Kastike:
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl Dijon-sinappia
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
½ tl valkopippuria
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1–3 lisämakua oman maun mukaan (katso ehdotukset alta)
Valmistus:
Valmistele perunat: Jos käytät uusia perunoita, pese ne huolellisesti ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Isommat perunat voit kuoria ja paloitella viipaleiksi tai kuutioiksi.
Keitä perunat: Kuumenna kattilallinen vettä ja lisää suola (1 rkl merisuolaa / 1 litra vettä). Keitä perunapaloja 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Tee kastike: Sekoita suuressa kulhossa etikka, Dijon-sinappi, ranskankerma ja majoneesi. Mausta valkopippurilla, sokerilla ja suolalla. Lisää hienonnettu kevätsipuli.
Jäähdytä perunat: Valuta keitetyt perunat ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Anna hetki jäähtyä.
Yhdistä salaatti: Kaada perunat kastikkeen päälle ja sekoita varovasti, jotta perunat pysyvät ehjinä. Käytä nuolijaa tai isoa lusikkaa ja nostele seosta pohjalta asti.
Anna maustua: Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, jotta maut ehtivät imeytyä.
Viimeistely: Ota perunasalaatti jääkaapista, sekoita hellästi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai etikkaa. Lisää haluamasi lisäherkut juuri ennen tarjoilua.
Täydelliset lisäherkut perunasalaattiin:
Voit valita 1–3 makuparia alla olevista vaihtoehdoista:
Hillosipuli
Cocktailsuolakurkku tai kapris
Silli tai savukala
Tuoreet yrtit, esim. tilli, korianteri, ruohosipuli, persilja, timjami
Pikkelöidyt sienet tai artisokansydämet
Paistettu ja rouhittu pekoni
Oliivit tai aurinkokuivatut tomaatit
Hapokas omena kuutioituna
Tarjoile kylmänä ja nauti!
Lisää herkullisia reseptejä ja hyviä vinkkejä grillaukseen löydät Roastmaster-grillikirjasta.